Noi amenințări la Corjova din partea autorităților neconstituționale de la Tiraspol

  • 17 Iulie 2014 09:37
Noi amenințări la Corjova din partea autorităților neconstituționale de la Tiraspol

REVISTA PRESEI DIN 16 IULIE

Noi amenințări la Corjova din partea autorităților neconstituționale de la Tiraspol, anunta Jurnal de Chisinau. Gimnaziul cu predare în limba română din satul Corjova riscă să fie închis pe motiv că administrația instituției nu a achitat la timp plata pentru chiria clădirii. Directorul gimnaziului, Constantin Sucitu, susține că a fost amenințat de către patru reprezentanți ai administrației separatiste de la Dubăsari că, dacă în decurs de o săptămână nu achită suma de 700 de mii de lei, atunci elevii și profesorii vor rămâne fără școală.
 
O moldoveancă a fost rănită în accidentul din metroul de la Moscova, aflam din Evenimentul Zilei.Informația a fost confirmată de către Valeriu Manea, secretar pentru protocol și mass-media la Ambasada Moldovei în Federația Rusă. Femeia a fost rănită ușor și nu a avut nevoie de internare, precizeaza EVZ. 22 de persoane au decedat și mai mult de o sută au fost rănite în accidentul produs ieri dimineață în metroul de la Moscova. 
 
Vlad Filat a PIERDUT la CEDO, titreaza Timpul. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a respins plângerea depusă de Vlad Filat împotriva deciziei Curții Constituționale din dată de 22 aprilie 2013, prin care i-a interzis acestuia de a mai ocupa funcria de prim ministru pentru acte de coruptie. În acest mod au fost spulberate acuzațiile lui Vlad Filat că cineva i-ar fi încălcat anumite drepturi, iar ipoteza lansată de liderul PLDM că decizia CC ar crea de fapt un precedent periculos pentru toți cetățenii Republicii Moldova, a fost infirmată de CEDO, subliniaza cotidianul.
 
Situația de la Banca de Economii, a patra instituție financiară ca mărime din Moldova, și de la alte două bănci, considerate a fi afiliate cu prima, rămâne fragilă, constată cu îngrijorare experții FMI în raportul primei monitorizări post-program pentru țara noastră, scrie Adevarul. Potrivit specialistilor FMI, „aceste trei bănci, care dețin împreună 28% din activele sistemului bancar, echivalentul  a circa 20% din PIB, au expuneri interbancare mari între ele și, de asemenea, expuneri mari la mai multe bănci rusești“.Experții Fondului Monetar Internațional cer autorităților moldovenești să monitorizeze mai strict operațiunile efectuate de Banca de Economii și două instituții afiliate. Conducerea BEM susține însă că situația de la bancă s-a îmbunătățit radical și neagă orice afiliere. 
 
Un proiect de lege, ce va fi dezbătut în Parlament în următoarele zile, impune noi restricții asupra producătorilor de medicamente generice, avertizeaza Adevarul. Potrivit specialiștilor în Sănătate, acest proiect este unul care-i protejează pe marii producători farmaceutici, în detrimentul companiilor mici care produc medicamentele generice.Pe de alta parte, contactat de reporterii „Adevărul“, directorul Agenției Medicamentului, Alexandru Coman, a evitat să vorbească despre efectele noii legi asupra producătorilor farmaceutici, susținând doar că prevederile ei nu le va afecta în niciun fel activitatea.
Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău