Nodul Gordian | Situația justiției, după o revocare nerecunoscută a membrilor CSM

  • 29 Octombrie 2019 17:30
0%
00:00:00
00:00:00

Sistemul judecătoresc pare să fie divizat în aceste zile între magistrații care își doresc schimbări și reforme și cei cărora le convine actuala situație, din varii motive.

De aproximativ o lună judecătorii se judecă între ei asupra dreptului de a-i revoca sau menține în funcții pe actualii membri ai CSM și nimeni nu pare să cedeze, deocamdată.

În plus, guvernarea a anunțat o amplă reformă ce presupune un exercițiu nou nu doar în Republica Moldova, și anume – evaluarea externă a judecătorilor, adică efectuată de o comisie specială, pornind de la integritatea lor.

Totodată, se află în plină desfășurare concursul pentru funcția de procuror general, după noi reguli. Invitații emisiunii sunt avocata Cristina Țărnă, expertă anticorupție și fostă directoare adjunctă a CNA, Ion Guzun, consilier juridic la Centrul de Resurse Juridice și la telefon – președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, precum și președintele Asociației Judecătorilor, Vladislav Clima, judecător la Curtea de Apel Chișinău.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău