Nodul Gordian | Proiect finanțat de Uniunea Europeană, în susținerea victimelor torturii

  • 25 Februarie 16:07
0%

Trei centre destinate victimelor torturii au fost deschise la Chișinău, Comrat și în stânga Nistrului, la Tiraspol, în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Victimele torturii și ale relelor tratamente, atât cele aflate în locurile de detenție, cât și în instituții rezidențiale psiho-neurologice, pot beneficia la cele trei centre de sprijin psihologic și juridic, oferit de specialiști calificați. De asemenea, familiile acestora pot solicita ajutor, în cazul în care persoanele supuse abuzurilor nu se pot adresa direct.

În cadrul proiectului au fost organizate și instruiri pentru personalul din penitenciare, dar și discuții cu deținuții, precum și lecții pentru studenții la drept despre ce este tortura, cum poate fi identificată și evitată. Tortura și relele tratamente pot afecta grav starea psihologică și de sănătate a persoanelor, cu efecte pe termen lung, a subliniat Nonna Mihalcean, coordonator de proiect la Chișinău, reprezentantă a Institutul Național al Femeilor. Despre aspectele juridice ale acestui fenomen, a vorbit, în cadrul emisiunii, Inga Pascal, juristă la Centrul de asistență juridică, psihologică și reabilitare a victimelor torturii din Chișinău.

NOTĂ: Această emisiune a fost organizată de Institutul pentru Democrație în parteneriat cu Institutul Național al Femeii din Moldova ,,Egalitate” și Centrul Media din Transnistria cu susținerea financiară a Uniunii Europene în cadrul proiectului ,,Toți împreună vom spune NU torturilor în Moldova: societatea civilă împotriva torturii,,. Conținutul emisiunii reprezintă responsabilitatea exclusivă a Institutului pentru Democrație, Institutului Național al Femeii din Moldova „Egalitate” și Centrului Media din Transnistria, și  nu reflectă opiniile Uniunii Europene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
7,27 °C
cer senin
Umiditate:26 %
Vint:4,1 m/s
Tue
10 °C
Wed
12 °C
Thu
14 °C
Fri
15 °C
Sat
11 °C

Curs oficial BNM 06 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0354 -0.0863
USD 18.5436 0.1155
RON 4.1489 -0.0175
UAH 0.6769 0.0080
RUB 0.2405 0.0057
Arhivă Radio Chișinău