Nicu Popescu: O ședință comună a guvernelor de la Chișinău și București ar urma să aibă loc în curând

  • 27 August 2019 13:39
Nicu Popescu: O ședință comună a guvernelor de la Chișinău și București ar urma să aibă loc în curând

O ședință comună a guvernelor de la Chișinău și București ar urma să aibă loc în curând, potrivit unui anunț făcut de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, aflat luni într-o vizită în România.

Subiectele ce ar urma să fie discutate sunt cooperarea moldo-română în sfere de interes comun precum interconectările energetice, infrastructura și telecomunicațiile, teme care au fost abordate și în cadrul întrevederii ministrului de Externe de la Chișinău cu ministrul de Externe de la București, Ramona Mănescu.

Vorbind în contextul celei de a treia vizite întreprinse în capitala României, ministrul Nicu Popescu a ținut să accentueze importanța acestor reuniuni la nivel înalt dintre cele două părți, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe. Interlocutorii au vorbit despre dinamizarea relațiilor moldo-române și sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova. Totodată, Nicu Popescu a vorbit despre necesitatea asigurării independenței energetice și retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău