Nicu Popescu la Zagreb: „Am discutat despre modalitățile de fortificare a relației moldo-croate, în special în contextul aspirațiilor europene ale țării noastre”

  • 17 Decembrie 2022 12:11
Nicu Popescu la Zagreb: „Am discutat despre modalitățile de fortificare a relației moldo-croate, în special în contextul aspirațiilor europene ale țării noastre”

În programul de la Zagreb, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut întrevederi cu Tomo Medved, viceprim-ministrul, ministrul pentru afacerile veteranilor al Croației, Željko Reiner, vicepreședinte al Parlamentului croat și membru al comisiei pentru afaceri externe și Domagoj Hajduković, președinte al comisiei pentru afaceri europene, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Împreună cu oficialii croați, ministrul Nicu Popescu a discutat despre modalitățile de fortificare a relației moldo-croate, în special în contextul aspirațiilor europene ale țării noastre.

Șeful diplomației de la Chișinău a apreciat sprijinul ferm și continuu pentru Republica Moldova în atingerea obiectivului de integrare europeană și deschiderea pentru preluarea bunelor practici acumulate de Croația în procesul de negocieri care ne așteaptă în viitor. În calitate de cel mai recent membru al UE, Croația este un exemplu pentru R. Moldova.

„Am mai discutat amplu și situația din regiune, în special consecințele războiului brutal al Federației Ruse în Ucraina, implicațiile pe care le generează în plan european și internațional și impactul devastator în domeniul securității, în plan energetic și umanitar. Am descris acțiunile pe care le realizăm la Chișinău, reformele ample de combatere a corupției, asigurarea statului de drept, capacitarea instituțiilor statului și reforma sectorului de justiție. Am mulțumit interlocutorilor pentru susținerea fermă a integrității teritoriale și suveranității țării noastre în cadrul granițelor recunoscute pe plan internațional.

De asemenea, am avut onoarea să particip la Ceremonia de depunere a coroanei de flori din numele Republicii Moldova în fața Monumentului Patriei din Zagreb și să acord un interviu postului public de televiziune din Croația”, a spus vicepremierul Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău