Nicu Popescu la cea de-a 40-a reuniune a miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre GUAM

  • 21 Decembrie 2022 17:35
Nicu Popescu la cea de-a 40-a reuniune a miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre GUAM

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a participat în format de videoconferință la cea de-a 40-a reuniune a miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre GUAM, eveniment care a marcat încheierea președinției în exercițiu în cadrul organizației de către R. Moldova, transmite Radio Chișinău.

R. Moldova a condamnat cu fermitate războiul, inclusiv în format regional, și rămâne solidară cu Ucraina în lupta sa pentru libertate și democrație, subliniază MAEIE într-un comunicat.

„Rămânem fermi în sprijinirea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și vom continua să asigurăm siguranța și bunăstarea a peste 80 de mii de refugiați din Ucraina care locuiesc în Moldova, să oferim asistență umanitară, să asigurăm căile de solidaritate și să facem tot posibilul pentru a fi un contribuitor la stabilitatea regională”, a declarat șeful diplomației de la Chișinău Nicu Popescu.

„Am realizat un șir de progrese în activitatea sectorială, reunind grupuri de lucru privind situațiile excepționale, transport, știință și educație, comunicare strategică și comerț”, a spus oficialul moldovean.

Amintim că GUAM este o organizație regională, din care face parte R. Moldova, Ucraina, Georgia și Azerbaidjan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău