Nicu Popescu, întrevedere cu Mantas Adomėnas, viceministrul afacerilor externe al Lituaniei

  • 14 Decembrie 2022 15:20
Nicu Popescu, întrevedere cu Mantas Adomėnas, viceministrul afacerilor externe al Lituaniei

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat cu viceministrul afacerilor externe al Republicii Lituania, Mantas Adomėnas despre implementarea proiectului de asistență pentru buna guvernare în cadrul MAEIE, în baza memorandumului de înțelegere între ministerele de externe privind consolidarea capacităților instituționale și de bună guvernare.

Partea lituaniană va continua să ofere asistență și expertiză în domeniul integrării europene, diplomației economice și securității cibernetice.

Oficialul moldovean a apreciat ajutorul Lituaniei oferit țării noastre, atât în contextul regional de securitate, cât și în parcursul de integrare europeană.

„De asemenea, am efectuat cu domnul viceministru un schimb de opinii privind situația economică actuală și impactul războiului nedrept al Rusiei împotriva Ucrainei asupra întregului continent european, precum și subiectele care țin de securitatea energetică, criza umanitară și implementarea reformelor în Republica Moldova”. – a punctat vicepremierul Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău