Nicu Popescu în vizită la Paris și Valletta, cu scopul promovării procesului de aderare a R.Moldova la Uniunea Europeană și inițierii negocierilor de aderare

  • 14 Iunie 2023 10:48
Nicu Popescu în vizită la Paris și  Valletta, cu scopul promovării procesului de aderare a R.Moldova  la Uniunea Europeană și inițierii negocierilor de aderare

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, care se află într-o vizită oficială la Paris, a avut ieri o întrevedere cu omologul său francez, ministrul pentru Europa și al afacerilor externe, Catherine Colonna cu care a discutat despre parcursul european al Republicii Moldova, transmite MAEIE.

Nicu Popescu a salutat discuțiile din cadrul Uniunii Europene privind extinderea accelerată, aspect menționat și de către președintele Macron la conferința sa de presă din cadrul Summit-ului Comunității Politice Europene din Moldova.

Oficialul moldovean și-a exprimat speranța că progresele realizate de către autorități în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene vor servi drept bază solidă pentru începerea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an.

Republica Moldova mizează  în acest sens pe suportul ferm al Franței, se arată într-o postare pe Facebook a Ministrului de externe.

În cadrul întrevederii au fost abordate și alte proiecte relevante, precum Platforma de Sprijin pentru Moldova, inițiată de Franța, Germania și România. Următoarea reuniune a acestei platforme va avea loc la Chișinău, în luna octombrie a acestui an.

Mâine, șeful diplomației de la Chișinău va efectua prima sa vizită oficială în Malta, unde va avea întâlniri cu ministrul afacerilor externe, europene și al comerțului, Ian Borg precum și cu mai mulți oficiali din guvernul și parlamentul acestei țări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău