Nicu Popescu, după reuniunea trilaterală de la București: „Știm că nu suntem singuri și suntem bucuroși să avem parteneri și prieteni de încredere”

  • 14 Aprilie 2023 07:59
Nicu Popescu, după reuniunea trilaterală de la București: „Știm că nu suntem singuri și suntem bucuroși să avem parteneri și prieteni de încredere”

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, prim-viceministra de externe a Ucrainei, Emine Dzhaparova, precum și miniștrii apărării ai României, Republicii Moldova și Ucrainei, Angel Tîlvăr, Anatolie Nosatîi și Oleksii Reznikov, s-au reunit la București pentru a participa la cea de-a doua ediție a reuniunii trilaterale Republica Moldova – România – Ucraina.

În septembrie anul trecut, la Odessa, a fost stabilit un format de dialog trilateral pentru a discuta și coordona cooperarea în domenii de importanță majoră pentru Republica Moldova, România și Ucraina. Acest format de discuții reprezintă încă o dovadă a relațiilor de prietenie și a legăturilor politice și economice strânse, bazate pe înțelegere și sprijin reciproc între țările noastre.

În discursul său, ministrul Nicu Popescu a reiterat faptul că Republica Moldova este alături de Ucraina în rezistența sa împotriva agresiunii ruse. Poziția consecventă a țării noastre a rămas neschimbată: susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în hotarele recunoscute internațional.

„Siguranța cetățenilor și securitatea țării este preocuparea noastră principală și suntem pregătiți să asigurăm în continuare pacea, ordinea, libertatea și parcursul european al Republicii Moldova.

I-am transmis prietenului nostru Bogdan Aurescu aprecierea pentru sprijinul necondiționat oferit Republicii Moldova și Ucrainei pentru aspirațiile noastre europene, interacțiunea țărilor noastre fiind una firească și extrem de importantă pentru solidaritatea comună.

Prin acest format trilateral facem un pas comun în direcția aderării la UE. Demonstrăm o abordare firească, responsabilă și europeană, dorind să contribuim la cel mai de succes proiect al păcii – Uniunea Europeană.”­ – a conchis oficialul moldovean.

În cadrul reuniunii trilaterale a fost aprobată și o declarație comună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău