Nicu Popescu: R.Moldova a primit unul dintre cele mai dure comunicate ale României adresat noii guvernări

  • 06 Decembrie 2019 11:00
Nicu Popescu: R.Moldova a primit unul dintre cele mai dure comunicate ale României adresat noii guvernări

Comunicatul Ministerului român de Externe, difuzat după întrevederea ministrului Bogdan Aurescu de la București cu ministrul de Externe de la Chișinău, Aurel Ciocoi, este unul dintre cele mai dure comunicate emise de către o țară cu care avem un parteneriat strategic, a atenționat fostul ministru de Externe Nicu Popescu.

„Dacă tonul comunicatului este atât de dur, e ușor de presupus că întrevederea propriu-zisă a fost și mai dură, a scris acesta într-un comentariu. Mai rău este că ceea ce spune comunicatul MAE al României este de fapt ceea ce cred și restul Uniunii Europene, Ucraina și SUA despre noua guvernare din Moldova… Nu poți avea „politică externă echilibrată” atunci când pilonii guvernării actuale – Președintele, Prim-Ministrul și Ministrul Apărării au dat atâtea declarații dezechilibrate despre Ucraina, Uniunea Europeană, România și SUA, încât nici cinci Ministere de Externe nu le vor mai putea repara”, a comentat Nicu Popescu.

Amintim că ieri, Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, în marja reuniunii Consiliului Ministerial al OSCE de la Bratislava. În cadrul acesteia Aurescu a accentuat că sprijinul României, inclusiv financiar al R.Moldova va fi reevaluat și condiționat strict de acțiunile reale, demonstrate de Guvernul socialist de la Chișinău.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău