Nicu Popescu a avut o conversație telefonică cu Olha Stefanishyna, viceprim-ministru pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei

  • 04 Decembrie 2023 11:48
Nicu Popescu a avut o conversație telefonică cu Olha Stefanishyna, viceprim-ministru pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a avut o conversație telefonică cu Olha Stefanishyna, viceprim-ministru pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei, anunță MAEIE.

Oficialii au am remarcat progresele semnificative înregistrate atât de Republica Moldova, cât și de Ucraina, care a condus la recomandarea Comisiei Europene către Consiliul European pentru începerea negocierilor de aderare cu țările noastre. Ne bazăm pe faptul că această recomandare va constitui o fundație solidă pentru statele membre ale Uniunii Europene să-și exprime susținerea prin votul lor în cadrul Consiliului programat pentru 14-15 decembrie.

„În timpul discuției, am reiterat angajamentul nostru ferm față de suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional. Am subliniat, de asemenea, că vom continua să acordăm întreaga noastră asistență prietenilor noștri ucraineni, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale.” – a spus Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
8
Sun
7
Mon
7
Tue
8
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău