Nicu Popescu a avut mai multe întrevederi bilaterale la Londra

  • 22 Iunie 2023 17:46
Nicu Popescu a avut mai multe întrevederi bilaterale la Londra

În cadrul Conferinței Internaționale pentru Reconstrucția Ucrainei, ministrul Nicu Popescu a avut întrevederi cu mai mulți omologi și oficiali prezenți la eveniment, printre care s-au numărat: James Cleverly (Regatul Unit), Luminița Odobescu (România), Miroslav Wlachovský (Slovacia), Alexander Schallenberg (Austria), Jean Asselborn (Luxemburg), Bujar Osmani (Macedonia de Nord), Olta Xhaçka (Albania), Annalena Baerbock (Germania), Hayashi Yoshimasa (Japonia), Anniken Huitfeldt (Norvegia), Zbigniew Rau (Polonia), Leo Docherty (Secretar de Stat pentru Europa al Regatului Unit), și Gert-Jan Koopman (Director General, Vecinătate și Negocieri de Extindere a Uniunii Europene), transmite MAEIE.

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu a discutat despre procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană și despre progresele semnificative pe care le-am realizat în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Primul raport verbal al UE arată că am înregistrat un progres semnificativ în îndeplinirea recomandărilor UE. Obiectivul nostru principal este să inițiem negocierile de aderare până la sfârșitul acestui an.

Un alt subiect discutat a fost pregătirea pentru următoarea ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova, care va avea loc în luna octombrie, la Chișinău, și va reuni mulți prieteni ai țării noastre.

La fel, ministrul Nicu Popescu a discutat cu omologii săi europeni despre situația de securitate din regiune cauzată de războiul injust al Federației Ruse împotriva Ucrainei. În context, s-a menționat că Republica Moldova și-a asumat angajamentul de a reconstrui o grădiniță din statul vecin. Republica Moldova a fost, este și va fi alături de Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău