Nicolae Timofti, felicitat de Martin Schulz, Traian Băsescu și Viorel Badea

  • 16 Martie 2012 16:16
Nicolae Timofti, felicitat de Martin Schulz, Traian Băsescu și Viorel Badea

La scurt timp după ce comisia specială pentru alegerea șefului statului a anunțat că președintele a fost ales au venit și primele reacții internaționale.

Conducerea Republicii Moldova trebuie să se concentreze acum pe agenda ambițioasă de reforme europene, după ce țara a depășit problemele instituționale, a declarat președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Potrivit acestuia, provocările imediate sunt lansarea discuțiilor privind o zonă de comerț liber, cuprinzător și profund și următoarea rundă de negocieri de la Viena privind soluționarea problemei transnistrene.

Președintele român, Traian Băsescu, a avut, vineri, o convorbire telefonică cu noul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, ocazie cu care i-a transmis un mesaj de felicitare și l-a asigurat de sprijinul său pentru continuarea proceselor de reformă internă și de apropiere de Uniunea Europeană. Traian Băsescu a transmis felicitări și clasei politice de la Chișinău pentru acordul exprimat în Parlament.

Și senatorul român, Viorel Badea, președinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni, a salutat alegerea noului președinte Nicolae Timofti. El a declarat că pentru România este extrem de important că s-a întâmplat acest lucru, iar pentru Alianța pentru Integrare Europeană de la Chișinău reprezintă un imens credit pe care îl poate folosi atât în relația cu Uniunea Europeană, cât și în relația cu propriul electorat. În opinia lui Viorel Badea  alegerea președintelui Republicii Moldova va deschide un nou capitol în istoria statului vecin și, cu siguranță, va favoriza o relație mult mai bună între România și Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău