Negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar putea începe anul viitor

  • 20 Septembrie 2022 08:24
Negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar putea începe anul viitor

Negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar putea începe anul viitor în cazul în care autoritățile de la Chișinău vor progresa în implementarea reformelor. Deși Republica Moldova și Ucraina au primit împreună statut de țări candidate la aderare, procesul euro-integrării nu va fi unul similar pentru ambele state. O spune europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

Potrivit oficialului european, dacă Republica Moldova va reuși să se dezvolte și să se modernizeze, parcursul său european nu va depinde de evoluțiile din Ucraina, notează IPN.

În data de 23 iunie Republica Moldova și Ucraina au primit din partea Consiliului European statutul de țări candidate la aderare, iar Georgiei i-a fost recunoscută perspectiva de aderare. Europarlamentarul român Siegfried Mureșan spune că acum ritmul aderării Republicii Moldova la UE depinde de ritmul reformelor.

Mai mult, oficialul spune că statutul de țară candidată a fost obținut într-un timp record, fapt ce demonstrează că, dacă există voință politică la Chișinău și Bruxelles, eurointegrarea Republicii Moldova poate avea loc cu pași rapizi.

Cu referire la protestele din ultima perioadă organizate în Republica Moldova, europarlamentarul spune că cei care incită la astfel de manifestații au demonstrat că nu au soluții pentru țară. Potrivit demnitarului de la Bruxelles, „aceste proteste nu sunt organice, naturale, oamenii sunt incitați, împinși să iasă, puțini”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău