Nave militare NATO intră astăzi în portul Constanța. Alianța desfășoară manevre navale în Marea Neagră

  • 06 Aprilie 2019 10:59
Nave militare NATO intră astăzi în portul Constanța. Alianța desfășoară manevre navale în Marea Neagră

20 de nave și 2200 de militari din șase țări participă la cel mai mare exercițiu NATO în Marea Neagră care se desfășoară până pe 13 aprilie. Navele străine vor intra astăzi în portul Constanța, iar deschiderea oficială a exercițiului va avea loc la terminalul de pasageri în prezența șefului statului Major al Forțelor Navale române, viceamiralul Alexandru Mîrșu.

Sea Shield 19 este un exercițiu naval complex în care vor fi exersate proceduri de luptă subacvatice, de suprafață și aeriene, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din zona Mării Negre, relatează Radio România Actualități.

Alături de cele 14 nave militari ale Forțelor navale române, vor sosi astăzi în Portul Constanța șase nave din Bulgaria, Grecia, Turcia, Olanda și Canada, care fac parte din Gruparea navală permanentă de luptă împotriva minelor, SNMG 2, trimisă de Comandamentul maritim aliat al NATO, MARCOM, să opereze în Marea Neagră începând cu 28 martie.

Forțele aeriene române vor asigura secvențele de luptă împotriva amenințărilor aeriene cu aeronave MIG-21 Lancer și F-16, iar Forțele navale ale Statelor Unite și ale Turciei vor acționa cu două aeronave de patrulare maritimă.

Toate navele participante vor ieși pe mare luni, 8 aprilie, pentru o săptămână în care își vor sincroniza toate eforturile în vederea îndeplinirii obiectivelor exercițiului multinațional Sea Shield 19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău