NATO va proteja spațiul aerian al R. Moldova pe durata Summitului CPE

  • 01 Iunie 2023 09:40
NATO va proteja spațiul aerian al R. Moldova pe durata Summitului CPE

Spațiul aerian al Republicii Moldova va fi protejat de NATO pe durata Summitului Comunității Politice Europene, informează Alianța Nord-Alantică într-un comunicat de presă, transmite IPN.

NATO va monitoriza cerul Moldovei în timp ce liderii europeni vor participa la summit în apropiere de granița cu Ucraina, pentru a-și arăta sprijinul pentru ambele țări, în timp ce Kievul pregătește o contraofensivă împotriva invaziei Rusiei.

Întâlnirea celor 27 de state membre ale Uniunii Europene și a altor 20 de țări europene la doar 20 km de teritoriul ucrainean reprezintă o provocare în materie de securitate și organizare. „NATO AWACS pot detecta avioane, rachete și drone la sute de kilometri distanță, ceea ce le face o importantă capacitate de avertizare timpurie”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.

Avioanele de supraveghere ale Sistemului NATO de avertizare și control aerian (AWACS) vor supraveghea cerul deasupra locului de desfășurare a summitului până vineri, a precizat alianța într-un comunicat de presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău