NATO ”susține cu fermitate independența Ucrainei"

  • 29 Octombrie 2014 07:07
NATO ”susține cu fermitate independența Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a felicitat pe ucraineni pentru exercițiul democratic de la alegerile de duminică.

În prima sa conferință publică organizată azi la Bruxelles de German Marshall Fund of the United States, liderul Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a salutat calea reformelor democratice și direcția pro-europeană exprimată prin vot de majoritatea ucrainenilor.

NATO continuă să susțină cu fermitate independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, între granițele ei recunoscute prin tratate internaționale, a spus astăzi secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

"Cerem Rusiei să înceteze acțiunile destabilizatoare din Ucraina și să-și retragă trupele. Regret profund faptul că mulți ucraineni nu au putut să-și exercite dreptul lor democratic de a vota, mai ales în Crimeea, anexată ilegal și ilegitim de către Rusia, și în părți din estul Ucrainei, acolo unde continuă intimidările și violențele din partea separatiștilor susținuți de Rusia", a declarat secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a salutat decizia ucrainenilor de a promova un proces politic inclusiv, bazat pe valori democratice și pe respectarea drepturilor omului.

Acest lucru va contribui la o soluționare pașnică a conflictului din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău