NATO recunoaște aspirațiile Ucrainei de a deveni membru cu drepturi depline al Alianței

  • 09 Februarie 2019 18:08
NATO recunoaște aspirațiile Ucrainei de a deveni membru cu drepturi depline al Alianței

NATO recunoaște aspirațiile Ucrainei de a deveni membru cu drepturi depline al Alianței și subliniază necesitatea continuării reformelor în această țară, a declarat un reprezentant al NATO pentru ziarul ucrainean Evropeiska Pravda, comentând decizia de joi a parlamentului de la Kiev de a vota un proiect de lege pentru înscrierea în Constituția Ucrainei a aspirațiilor de aderare la NATO și la UE.

„Recunoaștem aspirațiile Ucrainei de a se alătura Alianței, iar solidaritatea NATO față de Ucraina este fermă”, a declarat reprezentantul Alianței, fără a aprecia în vreun fel decizia parlamentarilor ucraineni de a înscrie în Constituția țării aspirațiile de aderare la NATO și la UE.

„Salutăm progresele înregistrate în procesul de implementare a reformelor și încurajăm Ucraina să continue aplicarea reformelor. Este esențial pentru prosperitate și pace în Ucraina și pentru stabilitate în regiunea euroatlantică”, a declarat reprezentantul Alianței.

Amintim că deputații ucraineni au votat, joi, în lectură finală, înscrierea în Constituție a obiectivelor țării de aderare la NATO și la Uniunea Europeană, modificarea legislativă, inițiată de președintele Petro Poroșenko, fiind aprobată de 334 de parlamentari. Ulterior, Ambasada SUA la Kiev a scris pe contul său de Twitter că susține introducerea în Constituția Ucrainei a aspirațiilor de aderare la UE și la NATO, salutând, astfel, decizia parlamentarilor ucraineni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău