NATO condamnă atacul asupra lui Aleksei Navalnîi și cere judecarea vinovaților

  • 04 Septembrie 2020 15:12
NATO condamnă atacul asupra lui Aleksei Navalnîi și cere judecarea vinovaților

Consiliul Atlanticului de Nord, principalul organism de luare a deciziilor al NATO, a condamnat vineri tentativa de asasinare a liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, și a cerut aducerea în fața justiției a celor vinovați de acest atac, informează EFE și Reuters, preluat de Agerpres.

''Astăzi (vineri - n.r.), toți aliații au condamnat la unison acest atac. Folosirea oricărui tip de armă chimică dovedește o listă totală de respect față de viața omenească și reprezintă o încălcare inacceptabilă a normelor și regulilor internaționale'', a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la finalul reuniunii Consiliului Atlanticului de Nord.

Aliații NATO au mai căzut de acord că Rusia trebuie să coopereze pe deplin cu o anchetă imparțială privind otrăvirea lui Navalnîi și care să fie condusă de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice.

''Aliații NATO sunt de acord că Rusia trebuie să răspundă acum la întrebări serioase, iar guvernul rus trebuie să coopereze pe deplin cu Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice în cadrul unei investigații internaționale imparțiale'', a transmis secretarul general al NATO. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău