NATO a decis să sporească sprijinul acordat Ucrainei

  • 25 Aprilie 2019 10:04
NATO a decis să sporească sprijinul acordat Ucrainei

Țările membre ale Alianței Nord-Atlantice își sporesc contribuțiile la o serie de fonduri fiduciare create pentru a sprijini Ucraina - a anunțat coordonatorul proiectelor derulate de fondurile fiduciare ale NATO, Frédéric Peugeot, după o întâlnire cu vicepremierul ucrainean pentru integrarea europeană și euro-atlantică, Ivanna Kimpuș-Țințadze.

Potrivit Evropeiska Pravda, este vorba, în special, despre fonduri de încredere pentru dezarmare, eliminarea deșeurilor radioactive și reabilitarea medicală a militarilor răniți în operațiunile din Donbas. "NATO va continua să sprijine Ucraina pe calea sa spre integrarea euro-atlantică, sporind contribuțiile financiare la fondurile fiduciare" - a asigurat Frédéric Peugeot, potrivit unui comunicat postat pe portalul guvernamental oficial al Ucrainei.

Peugeot a adăugat că activitatea fondului fiduciar pentru reabilitarea medicală a personalului militar ucrainean va fi prelungită până în 2021, urmând să fie alocați bani pentru implementarea mai multor proiecte. În timpul întâlnirii de la Kiev, Ivanna Kimpuș-Țințadze și Frédéric Peugeot au mai discutat despre vizita în Ucraina a directorului general al Agenției NATO de Sprijin și Achiziții (NATO Support and Procurement Agency - NSPA), programată pentru luna mai a acestui an.

În acest context, Frédéric Peugeot a anunțat că reprezentanții NSPA intenționează să doneze Centrului de Reabilitare a Personalului Militar din Tisoveț un autobuz special destinat transportului soldaților răniți, precum și echipamente medicale pentru Spitalul Militar din Irpen.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău