Natalia Gherman s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Chinei

  • 16 Iunie 2016 10:53
Natalia Gherman s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Chinei

Candidatul Republicii Moldova pentru funcția de Secretar General al ONU, Natalia Gherman, efectuează în aceste zile o vizita la Beijing, la invitația ministrului Afacerilor Externe al Chinei, Wang Yi.

În cadrul întrevederii cu oficialul chinez, Natalia Gherman și-a prezentat prioritățile în domeniul asigurării păcii și securității internaționale, dezvoltării sustenabile și cooperării în domeniul umanitar. Interlocutorii și-au reconfirmat pozițiile în privința importanței respectării de către toate statele-membre ale ONU a principiilor Cartei ONU și a dreptului internațional și s-au discutat aspecte ce țin de reformarea și sporirea eficienței ONU, se arată într-un comunicat remis din partea fostului ministru moldovean de Externe.

A fost înalt apreciată contribuția Chinei la elaborarea Agendei de dezvoltare durabilă 2030, aprobată de către comunitatea internațională la Summit-ul ONU din 2015.

Amintim că ambasadoarea Natalia Gherman a avut până acum întrevederi cu oficiali și membri ai societății civile în Statele Unite, Rusia, Marea Britanie și Franța, în contextul alegerii unui nou secretar al ONU. Alături de China, acestea sunt statele membre permanente ale Consiliului de Securitate a ONU, cele care vor decide în toamnă cine îl va succeda pe actualul Secretar General al ONU, Ban Ki-moon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Mon
22
Tue
21
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău