Natalia Gavriliță solicită ca anunțurile în avioanele care efectuează curse dinspre și spre Chișinău să fie și în limba română

  • 29 Septembrie 2022 16:45
Natalia Gavriliță solicită ca anunțurile în avioanele care efectuează curse dinspre și spre Chișinău să fie și în limba română

Premierul Natalia Gavriliță solicită ca anunțurile în avioanele care efectuează curse dinspre și spre Chișinău să fie și în limba română. Șefa Guvernului spune că acest lucru ar fi un semn de respect pentru cetățenii Rep. Moldova care călătoresc, dar nu cunosc limba engleză. În debutul ședinței de guvern de astăzi premierul de la Chișinău i-a cerut ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu să întreprindă măsuri în acest sens pentru a schimba situația.

„Un lucru pe care l-am remarcat atunci când am călătorit este că anunțurile în timpul curselor de zbor nu se fac în română. Dle Spînu, eu cred că trebuie să vedem care sunt regulile care se aplică pentru zborurile din Chișinău și spre Chișinău și să ne asigurăm că cetățenii noștri care poate nu vorbesc limba engleză, să poată auzi un mesaj, chiar dacă este înregistrat, în limba lor, în limba română. Cred că este un semn de respect pentru oameni și pentru țară”, afirmă Natalia Gavrilița.

Natalia Gavrilița a revenit dintr-o vizită de lucru în capitala Japoniei. Ea a participat la funeraliile fostului premier nipon și a avut întrevederi cu oficiali de rang înalt, dar și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Japonia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău