Natalia Gavrilița: R. Moldova oferă Ucrainei ajutor umanitar, iar pentru asistență militară sunt țări mai dotate

  • 18 Aprilie 2022 14:17
Natalia Gavrilița: R. Moldova oferă Ucrainei ajutor umanitar, iar pentru asistență militară sunt țări mai dotate

Republica Moldova este alături de Ucraina și cetățenii ucraineni încă din primele zile de război cu sprijin și ajutoare umanitare, însă pentru asistență pe plan militar există țări mult mai bine dotate, a declarat prim-ministrul Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă, după ședința de astăzi a Guvernului, transmite MOLDPRES.

Declarația premierului a venit după ce a fost întrebată despre mai multe publicații, inclusiv din presa ucraineană, cu privire la refuzul țării noastre de a vinde șase avioane MIG despre care se știe că ar fi într-o stare uzată, notează sursa citată.

Natalia Gavrilița a relevat că R.Moldova a devenit gazdă pentru peste 90 de mii de refugiați ucraineni. „Oferim ajutor umanitar și susținem oamenii în fața acestei crize, însă pentru asistență militară sunt țări mai bine dotate și mai reziliente”, a subliniat șefa Cabinetului de miniștri.

Potrivit oficialului, Agenția Proprietății Publice poate oferi mai multe detalii despre starea avioanelor vizate și dislocarea acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău