Natalia Gavrilița la Taraclia: Vă chem să nu vă lăsați manipulați de către unii politicieni care vor să dezbine țara

  • 18 Septembrie 2022 09:17
Natalia Gavrilița la Taraclia: Vă chem să nu vă lăsați manipulați de către unii politicieni care vor să dezbine țara

Prim-ministra Natalia Gavrilița a participat sâmbătă, 17 septembrie, la Festivalul Etniilor desfășurat în orașul Taraclia. Evenimentul a început cu o ceremonie de depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul orașului, după care a continuat cu o serie de activități dedicate sărbătorii, cum ar fi parada porturilor populare și a colectivelor artistice.

În luarea sa de cuvânt de la inaugurarea festivalului, care în acest an se desfășoară sub genericul „Unitate prin diversitate”, Natalia Gavrilița și-a exprimat recunoștința pentru dorința fermă a reprezentanților diferitor etnii de a păstra tradițiile, de a conserva trecutul și de a prețui valorile lăsate de strămoși, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

„Doar cunoscându-ne trecutul, respectându-ne prezentul ne putem construi împreună un viitor. În orice limbă am vorbi, avem cu toții o inimă, sângele nostru are aceeași culoare, dorințele noastre sunt la fel. Căci ne dorim cu toții lucruri simple: în casele noastre să fie cald, copiii noștri să meargă la școală, iar bătrânii noștri să aibă o viață destoinică”, a menționat Natalia Gavrilița.

Șefa Guvernului a vorbit despre necesitatea ca, în aceste vremuri tulburi, când la granițele noastre se duce un război crunt și nedrept, să menținem pacea și unitatea poporului nostru: „Vă chem să rămânem uniți, să nu vă lăsați manipulați de către unii politicieni care vor să dezbine țara. Adevărata bogăție a unui popor nu este în abundență, ci în unitate. Nu există și nu au existat pe pământul nostru motive de conflicte interetnice. Vecinii au trăit bine între ei, indiferent în ce limbă și-au vorbit (...)”, a spus Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului a vorbit și despre principalele măsuri întreprinse de autorități pentru ca țara să se dezvolte în toate domeniile, iar cetățenii Republicii Moldova, indiferent de zona în care locuiesc, să ducă un trai decent și un mod de viață modern, european: „Calea noastră este spre Europa, iar Uniunea Europeană va asigura prosperarea țării noastre și va apăra drepturile tuturor oamenilor, tuturor naționalităților. Noi suntem poporul unit al Republicii Moldova, și noi am ales calea civilizației și a păcii!”, a afirmat premierul Natalia Gavrilița.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău