Natalia Gavrilița: Guvernul va proteja cetățenii în contextul problemelor de pe piața gazelor

  • 13 Octombrie 2021 17:27
Natalia Gavrilița: Guvernul va proteja cetățenii în contextul problemelor de pe piața gazelor

Guvernul Republicii Moldova monitorizează piața energetică, or, chiar dacă există în prezent o problemă pe piața gazelor naturale, Executivul va face tot posibilul ca cetățenii să nu fie afectați, a declarat Prim-ministrul Natalia Gavrilița, la conferința de presă de astăzi, desfășurată după ședința Cabinetului de miniștri, transmite MOLDPRES.

Premierul a spus că Guvernul va negocia cu concernul rus Gazprom, pledând pentru prețurile anterioare, în timp ce partea rusă are alte opinii. „Este o situație complicată, iar săptămâna viitoare vor fi clare mai multe lucruri. În același timp, examinăm mai multe soluții, pentru diferite eventualități, astfel încât instituțiile publice, cetățenii țării să fie protejați”, a spus Gavrilița, potrivit sursei citate.

În acest context, oficialul a numit mai multe programe sociale care prevăd compensații și măsuri de susținere a categoriilor defavorizate.

Șefa Cabinetului de miniștri a anunțat că a convocat în această seară ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, la care va fi examinată agenda cu privire la situația aprovizionării cu gaze naturale a țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău