Natalia Gavriliță, despre modificarea bugetului: Aceste măsuri nu trebuie să afecteze în special oamenii cu salarii mici

  • 26 Iulie 2019 15:09
Natalia Gavriliță, despre modificarea bugetului: Aceste măsuri nu trebuie să afecteze în special oamenii cu salarii mici

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind revizuirea bugetului de stat pentru anul 2019. Ministrul Finanțelor, Natalia Gavriliță, a menționat că modificările prevăd majorarea atât a veniturilor, cât și a cheltuielilor și vin să reducă din deficitul bugetar.

Potrivit modificărilor aprobate de Guvern, pentru anul 2019 veniturile ar constitui 40 miliarde 633 milioane de lei, iar cheltuielile ar fi evaluate la 46 miliarde 336 milioane de lei. Astfel deficitul bugetar ar urma să constituie aproximativ 5,7 miliarde de lei. Noua lege a bugetului de stat impune și majorarea unor taxe și impozite, care vor intra în vigoare din anul 2020. Ministrul Finanțelor, Natalia Gavriliță, a menționat că astfel intenționează să readucă bugetul național la normalitate, fără a afecta prea mult persoanele cu venituri mici.

 „Toate aceste acțiuni sunt menite să readucă bugetul într-o balanță normală. Vom veni cu aceste măsuri după  ce vom consulta toate părțile interesate. Ne gândim să nu afectăm persoanele cu venituri mici, dar și să asigurăm un viitor. Am ajustat indicatorii bugetari la venituri și cheltuieli

Prim-ministrul Maia Sandu a declarat că aceste modificări la bugetul de stat, deși provoacă nemulțumirea unor cetățeni, au fost necesare.

Gaura de peste 4 miliarde de lei deficit bugetar, moștenită de la fosta guvernare însemna o reducere a cheltuielilor la fel cu 4 miliarde. Erau sub semnul întrebării salariile, plățile. Sunt anumite măsuri care nu au fost întâmpinate cu bucurie. Au fost măsuri mult mai dure, pe care am reușit să le evităm. Aceste măsuri nu trebuie să afecteze în special oamenii cu salarii mici. Am putea scrie o carte despre schemele de corupție ale Guvernului Filip și ale Partidului Democrat. Avem o mare responsabilitate față de oameni”.

Fostul premier Pavel Filip a comentat deciziile actualei guvernări de a majora taxele și impozitele drept negândite. El a sugerat că actual guvernare ar fi trebuit să negocieze un acord mai avantajos cu FMI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău