Natalia Gavrilița, despre majorarea salariilor miniștrilor: Până acum miniștrii ridicau un salariu mai mic decât secretarii de stat, fapt inechitabil

  • 13 Ianuarie 2023 09:08
Natalia Gavrilița, despre majorarea salariilor miniștrilor: Până acum miniștrii ridicau un salariu mai mic decât secretarii de stat, fapt inechitabil

Premierul Natalia Gavrilița spune că Guvernul va depune eforturi pentru a majora salariile tuturor angajaților din sectorul bugetar și menționează că prin majorarea salariilor miniștrilor este corectat un populism. Potrivit prim-ministrului, până acum miniștrii ridicau un salariu mai mic decât secretarii de stat, fapt inechitabil. De asemenea, oficialul a menționat că din februarie toți bugetarii vor primi salarii majorate cu 1300 de lei, decizia avantajându-i pe cei cu lefuri mai mici, notează IPN.

Potrivit unei decizii luate la finalul anului trecut, din ianuarie 2023 miniștrii vor ridica salarii majorate de la 19 mii de lei, salariul brut, până la 28 de mii de lei pe lună. Premierul califică drept justificată majorarea lefurilor miniștrilor, mai ales în contextul majorării volumului de muncă generat de obținerea statutului de țară candidată la aderare.

„Cred în salarii decente. Voi continua să depun eforturi ca să creștem salariile în sectorul public, ca să ne asigurăm că productivitatea muncii crește. Acum vom corecta o greșeală, un populism care a existat anterior când miniștrii aveau salarii mai mici decât secretarii de stat și șefii de direcții. Va fi readus nivelul de salarizare a miniștrilor în grila de salarizare în conformitate cu sistemul unitar de salarizare. Dar e nevoie să facem mult mai mult. Mai ales în contextul când am devenit stat candidat la aderare la UE, acesta este un efort al sectorului public semnificativ pentru ajustarea la legislația comunitară, la standardele europene. Cu siguranță, acest efort de creștere a salariilor va continua”, a spus Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău