Natalia Gavrilița: Declarațiile ministrului Lavrov sunt îngrijorătoare, nu țin cont de suveranitatea și nici de dreptul internațional al R. Moldova la autodeterminare

  • 07 Februarie 2023 18:10
 Natalia Gavrilița: Declarațiile ministrului Lavrov sunt îngrijorătoare, nu țin cont de suveranitatea și nici de dreptul internațional al R. Moldova la autodeterminare

Declarațiile recente ale ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov sunt îngrijorătoare, nu țin cont de independența, suveranitatea și nici de dreptul internațional al Rep. Moldova la autodeterminare, a declarat premierul Natalia Gavrilița, în cadrul conferinței de presă după reuniunea Consiliului de Asociere UE-Rep. Moldova, scrie Radio Chișinău.

Răspunzând jurnaliștilor, șefa Executivului de la Chișinău a subliniat că Rep. Moldova ca și orice țară are dreptul de a-și alege propria soartă prin votul democratic al cetățenilor.

„Aceste declarații făcute de ministrul Lavrov sunt îngrijorătoare și mai ales nu țin cont de independența, suveranitatea Rep. Moldova care, ca și orice altă țară, are putere de decizie și dreptul de a-și determina soarta. Sunt cetățenii Rep. Moldova care prin votul lor au decis orientarea Rep. Moldova spre modelul european. Această opinie a cetățenilor trebuie respectate. De aceea, noi vom face tot posibilul să lucrăm pentru beneficiul cetățenilor noștri, să implementăm voința politică a oamenilor din Rep. Moldova. În același timp, vom face tot posibilul pentru a menține pacea și stabilitatea în țară. Asemenea declarați nu țin cont de dreptul internațional și dreptul Rep. Moldov a la determinare”, spune Natalia Gavrilița.

Amintim că săptămâna trecută, într-un interviu pentru presa rusă, ministrul de externe Lavrov a acuzat Occidentul că pregătește Moldova pentru  rolul unei noi Ucraine.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău