NASA trimite o manivelă prin mail stației spațiale internaționale

  • 23 Decembrie 2014 15:34
NASA trimite o manivelă prin mail stației spațiale internaționale

Pentru cei care încă se îndoiesc de oportunitatea imprimantei 3D, o veste bună: aceste aparate nu servesc doar pentru a fabrica arme sau tatuaje, ci și pentru a trimite obiecte în spațiu.

Dacă astronauții uită vreun instrument primordial pentru o misiune spațială, acum nu mai este nevoie să fie lansată vreo misiune periculoasă care să le sară în ajutor. Este suficient să fie trimis un mail, notează Rador.

Exact acest lucru s-a întâmplat în decembrie, când comandantul Stației spațiale internaționale, Barry Wilmore, a primit o manivelă de care avea nevoie, fabricată cu ajutorul unei imprimante 3D. Instrumentul a fost conceput la sol și au fost realizate mai multe probe cu o imprimantă identică cu cea aflată pe stația spațială. Iar când au fost obținute caracteristicile dorite, fișierul cu tehnologia de fabricație a fost trimis astronauților care au produs obiectul la bordul stației spațiale, în patru ore. Până acum, acest protocol ar fi presupus cel puțin o săptămână. Este pentru prima dată când la bordul stației spațiale s-a realizat un obiect la cerere, cu ajutorul imprimantei tridimensionale. “Posibilitatea de a crea obiecte la cerere poate revoluționa sistemul de aprovizionare actual și va fi crucial pentru viitoarele misiuni de explorare”, spune responsabilul proiectului, Niki Werkheiser, într-un comunicat de presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău