Municipiul Cahul s-a înfrățit cu municipiul Constanța din România

  • 09 Octombrie 2021 09:57
Municipiul Cahul s-a înfrățit cu municipiul Constanța din România

Municipiul Cahul s-a înfrățit cu municipiul Constanța din România. Un acord în acest sens a fost semnat pe 8 octombrie în Constanța,, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

La eveniment au participat edilii celor doua municipii, consilieri locali, conducători a unor instituții din Cahul, din delegație făcând parte și Preasfințitul Părinte Veniamin al Basarabiei de Sud.
Cu această ocazie, delegația a fost primită de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a salutat înfrățirea și a binecuvântat conlucrarea dintre românii din cele doua orașe, vorbindu-le celor prezenți despre istoria Tomisului și a creștinismului pe aceste meleaguri Dobrogene.
 
Un cuvânt de mulțumire a fost rostit și de către Preasfințitul Veniamin, care a mulțumit Înaltului Teodosie, dar și autorităților constănțene pentru deschiderea fata de acest proiect, dar și delegației din Cahul, subliniind importanta derularii de proiecte pentru binele și prosperitatea românilor de pretutindeni.
Membrii delegației cahulene au vizitat câteva instituții purtând discuții pentru proiecte concrete și pentru stabilirea obiectivelor pentru anul viitor.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău