Motivul pentru care Kim Jong-Un a anunțat surprinzătoarea încetare a testelor nucleare

  • 26 Aprilie 2018 12:03
Motivul pentru care Kim Jong-Un a anunțat surprinzătoarea încetare a testelor nucleare

Phenianul ar fi fost nevoit să accepte discuțiile privind posibila denuclearizare a Coreei de Nord după ce singurul poligon de teste atomice din această țară, aflat la Punggye-ri, s-a prăbușit parțial în urma testelor și nu mai este utilizabil, informează presa, citând oameni de știință chinezi.

Potrivit Mediafax, dovezi strânse din surse diferite de două echipe de oameni de știință chinezi indică faptul că poligonul subteran s-a prăbușit în urma ultimului test nuclear efectuat anul trecut de Coreea de Nord, relatează publicația The Wall Street Journal, potrivit site-ul de știri Ynet.

Un om de știință a declarat pentru cotidianul The China Morning Post că prăbușirea poligonului de teste, aflat sub Muntele Mantap din Coreea de Nord, l-a făcut pe liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, să anunțe surprinzătoarea încetare a testelor nucleare.

Wen Lianxing, un geolog de la Universitatea de Știință și Tehnologie a Chinei, a declarat că poligonul s-a prăbușit în urma testului nuclear din data de 3 septembrie, atunci când a fost detonat cel mai puternic dispozitiv termonuclear testat până atunci în Coreea de Nord.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău