Mostră de ipocrizie orientală – Rusia „aniversează” 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie cu Ucraina

  • 01 Iunie 2017 17:55
Mostră de ipocrizie orientală – Rusia „aniversează” 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie cu Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei nu are nicio îndoială că Ucraina și Rusia vor ajunge la concluzia necesitatii restabilirii relațiilor depline dintre țări și popoare, se arată în declarația MAE rus cu ocazia celei de a 20-a aniversări de la semnarea Tratatului de prietenie, cooperare și parteneriat între Federația Rusă și Ucraina.

„Încheindu-l (acordul) în 1997, liderii ruși și ucraineni au fost determinati pentru o mai strânsă interacțiune și dezvoltare în profunzime a relațiilor. Marele acord a devenit scheletul cadrului legal-contractual în care au fost semnate zeci de documente în toate domeniile de cooperare ruso-ucraineană”- se spune în declarație, scrie paginaderusia.ro.

„Din păcate, lovitura de stat de la Kiev, în 2014, a condus la faptul că astăzi relațiile noastre sunt departe de spiritul și litera Tratatului din 1997. Cu toate acestea, însăși existența documentului este garanția pentru revigorarea relațiilor bilaterale“ – a adăugat MAE rus.

Partea rusă se arata deschisa spre dialog constructiv și cooperare reciproc avantajoasa, „în ciuda măsurilor în mod deschis neprietenoase ale autorităților actuale de la Kiev“.

„Nu avem nicio îndoială că, mai devreme sau mai târziu vom ajunge la necesitatea de a restabili relațiile depline între țările și popoarele noastre“, – a declarat MAE rus.

În declaratie nu se spune niciun cuvant despre agresiunea rusa din Crimeea, urmata de anexarea acestei peninsule și nici despre invazia mascata din sud-estul Ucrainei, soldata cu aparitia unor pseudo-republici separatiste. Mai mult, Moscova spune clar ca dusmania pe fata dintre cele doua state nu ar fi fost rezultatul agresiunii militare ruse si a „raptului” teritorial, ci a ”loviturii de stat” din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău