Moscova va livra în Transnistria 192 de mii de buletine de vot, pentru alegerile prezidențiale din 18 martie

  • 26 Februarie 2018 17:31
Moscova va livra în Transnistria 192 de mii de buletine de vot, pentru alegerile prezidențiale din 18 martie

Cel puțin opt mii de buletine de vot vor fi alocate fiecarei din cele 24 de secții de vot ce vor fi deschise în Transnistria pentru alegerile prezidențiale din Rusia, pe 18 martie. Anunțul a fost făcut de președintele comisiei electorale de la Tiraspol, Elena Gorodețkaia, într-un interviu pentru un post de televiziune din regiunea separatistă transnistreană..

„Prin eforturile autorităților publice și organizațiilor obștești, care s-au oferit să ajute, se lucrează asupra faptului de a asigura ca un număr maxim de transnistreni cu drept de vot să fie implicați în acest proces și să nu rămână indiferenți", a declarat Gorodețkaia, citată de INFOTAG,

"În ziua alegerilor, membri ai comisiei vor fi aproape 700 de oameni. Un număr mare de oameni vor fi implicați în calitate de voluntari, asigurând astfel votarea confortabilă. În primul rând, aceștia sunt observatori, activiști, tineri care îi vor ajuta pe cetățeni să primească informații, să ajungă la secțiile de votare și să se simtă confortabil stând în rând. Aceștia sunt toți angajații instituțiilor municipale, organizațiilor, administrațiilor de stat, care vor lucra în această zi. Ei vor fi acolo de dimineața devreme până seara târziu", a mai spus ea, adăugând că „la datorie” vor fi și milițienii. 

Potrivit șefei comisiei electorale transnistrene, "prin participarea la aceste alegeri, transnistrenii nu doar aleg președintele Rusiei în calitate de cetățeni ruși, dar vor vota pentru viitorul său, deoarece 27 de ani de existență a RMN au fost în mare măsură asigurați de poziția deținută de Președintele Federației Ruse".

INFOTAG amintește că, în 2012, Ministerul de Externe de la Chișinău și-a exprimat regretul în legătură cu decizia Rusiei de a deschide în Transnistria secții de votare pentru alegerile președintelui Rusiei. Republica Moldova a calificat acțiunile Moscovei drept "neprietenoase, care provoacă îngrijorare și nu corespund bunelor relații între RM și FR".

Atunci Rusia a deschis în Transnistria tot 24 de secții de votare, în pofida practicii internaționale organiza alegeri în străinătate doar în cadrul misiunilor diplomatice.

La alegerile în Duma de Stat a FR din 2016, în Transnistria au participat 55,8 mii de locuitori ai regiunii care dețin cetățenie rusă, iar 83,2% dintre aceștia au votat pentru partidul de la guvernare "Edinaia Rossia".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău