Moscova respinge apelul SUA de distrugere a armelor chimice: Rusia nu mai are așa ceva

  • 04 Martie 2021 19:56
Moscova respinge apelul SUA de distrugere a armelor chimice: Rusia nu mai are așa ceva

Administrația Vladimir Putin a respins, joi, apelul Statelor Unite de distrugere a arsenalului chimic, argumentând că au fost deja neutralizate în conformitate cu prevederile Convenției Armelor Chimice, potrivit Mediafax.

Departamentul de Stat american a cerut marți Moscovei să respecte obligațiile asumate în cadrul Convenției Armelor Chimice, să declare și să distrugă programul de arme chimice, sub monitorizare internațională”, notează Digi24.ro.

Administrația Joe Biden a anunțat sancțiuni împotriva a șapte oficiali ruși și asupra a 14 entități din industria chimică și biologică. Printre oficialii sancționați de SUA se numără Aleksandr Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB). Rusia este acuzată de comiterea atacului neurotoxic care l-a vizat în august 2020 pe disidentul Aleksei Navalnîi.

Președinția Rusiei a respins imediat apelul Washingtonului. Declarațiile de acest fel sunt lipsite de logică și de fundament, nu sunt altceva decât o tentativă fără succes de camuflare a politicii de izolare și mai mult a Rusiei. Rusia a anunțat în urmă cu mulți ani în mod verificabil distrugerea tuturor armelor chimice de pe teritoriul său. Rusia nu are arme chimice, a declarat, conform agenției Reuters, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, cerând Statelor Unite să își respecte propriile obligații în cadrul Convenției Armelor Chimice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău