Moscova expulzează doi diplomați germani

  • 12 Decembrie 2019 15:24
Moscova expulzează doi diplomați germani

Ministerul german de Externe a condamnat joi decizia Rusiei de a expulza doi diplomați germani de la Moscova ca măsură de retorsiune, afirmând că este o decizie "nejustificată", relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Săptămâna trecută, Ministerul german de Externe a decis expulzarea a doi diplomați ruși din cauza presupusei implicări a serviciilor secrete ruse în asasinarea unui lider cecen-georgian. Ca răspuns, Ministerul rus de Externe l-a convocat joi pe ambasadorul german la Moscova pentru a îl informa cu privire la expulzarea a doi diplomați germani, no

"Guvernul german a luat cu regret la cunoștință decizia Guvernului rus de a declara doi angajați ai ambasadei germane la Moscova personae non gratae", a declarat Ministerul german de Extenre printr-un comunicat.

"Transmite un semnal greșit și este nejustificat", se mai arată în comunicat.

Rusia speră că expulzarea celor doi diplomați germani nu va afecta relațiile cu Germania

Kremlinul speră că decizia privind expulzarea a doi angajați ai Ambasadei germane la Moscova să nu afecteze relațiile bilaterale între Rusia și Germania, a declarat joi purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, relatează Tass.

"Ne așteptăm și sperăm ca această decizie să nu reprezinte un factor negativ în cultivarea și extinderea dialogului constructiv cu Germania", a afirmat Peskov.

Acesta susține că decizia privind expulzarea a doi diplomați germani reprezintă o "măsură forțată".

"Aceste măsuri sunt inevitabile atunci când doi diplomați sunt expulzați. Suntem de părere că decizia Germaniei este complet nefondată și nu suntem de acord cu ea, de aceea am luat măsuri de retorsiune", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Săptămâna trecută, Ministerul german de Externe a decis expulzarea a doi diplomați ruși din cauza presupusei implicări a serviciilor secrete ruse în asasinarea unui lider cecen-georgian. Ca răspuns, Ministerul rus de Externe l-a convocat joi pe ambasadorul german la Moscova pentru a îl informa cu privire la expulzarea a doi diplomați germani.

Cetățeanul georgian Zelimkhan Khangoshvili, un fost lider insurgent cecen, a fost împușcat mortal pe 23 august 2019 într-un parc din Berlin. Parchetul General german suspectează că serviciile secrete ruse ar fi implicate în asasinat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău