Moscova avertizează țările membre ale NATO și Ucraina că o amenințare la adresa securității regiunii transnistrene va fi considerat ca un atac asupra Federației Ruse

  • 24 Februarie 2023 16:16
Moscova avertizează țările membre ale NATO și Ucraina că o amenințare la adresa securității regiunii transnistrene va fi considerat ca un atac asupra Federației Ruse

Rusia a acuzat vineri Ucraina că masează trupe în apropierea regiunii transnistrene și a afirmat că va răspunde oricărei „provocări” militare ucrainene în această zonă.

Totodată, Moscova precizează că orice acțiune care reprezintă o amenințare la adresa securității regiunii va fi considerată, în conformitate cu dreptul internațional, ca un atac asupra Federației Ruse.

„Avertizăm Statele Unite, țările membre ale NATO și pe subalternii lor ucraineni împotriva oricărei inițiative aventuroase”, atrage atenția Ministerul rus de Externe într-un comunicat emis în după-amiaza zilei de astăzi.

Kievul nu a venit, deocamdată, cu o reacție oficială în acest sens. Anterior, în cadrul unei emisiuni de la un post TV de la Chișinău, consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podoliak, a respins aceste acuzații.

De altfel, și autoritățile de la Chișinău au negat declarațiile Moscovei. Delegația Chișinăului în Comisia Unificată de Control a anunțat astăzi că situația în Zona de Securitate este calmă, fără schimbări față de perioada anterioară.

De asemenea, Ministerul Apărării de la Chișinău a informat într-un comunicat de presă că nu există amenințări directe la adresa statului. Totodată, instituția precizează că informațiile false distribuite au scopul să creeze panică pe ambele maluri ale Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău