Moscova afirmă că legea ucraineană privind reintegrarea regiunii Donbas ar fi pregătire pentru un nou război

  • 19 Ianuarie 2018 04:07
Moscova afirmă că legea ucraineană privind reintegrarea regiunii Donbas ar fi pregătire pentru un nou război

Legea adoptată de către Parlamentul ucrainean privind reintegrarea regiunii Donbas este percepută ca o pregătire pentru un nou război, a transmis joi Ministerul rus de Externe, potrivit agenției TASS.

„De când a fost aprobat în primă lectură (6 octombrie 2017), documentul, deși a suferit anumite corecții, și-a păstrat principala orientare - de a confirma, prin intermediul legislației, politica Kievului pentru soluționarea «problemei din Donbas» prin utilizarea forței. În esență, Poroșenko primește puteri aproape dictatoriale pentru a suprima dizidența și nemulțumirea. Acest demers nu poate fi numit altfel decât o pregătire pentru un nou război”, se arată într-un comunicat al diplomației de la Moscova.

Procurorul militar șef al Ucrainei, Anatoli Matios, a declarat că legea privind reintegrarea regiunii Donbas este incompletă și conține multe dispoziții care nu pot fi transpuse în practică, transmite MEDIAFAX.

„Știu sigur că această lege are foarte multe bombe juridice subterane care vor provoca mici cataclisme și o apocalipsă pentru oamenii din Donbas. Ce înseamnă? Mici apocalipse ajung la acești oameni sub forma imposibilității de a folosi acele dispoziții în viața de zi cu zi”, a spus Matios.

Rada Supremă a Ucrainei a adoptat, joi, legea privind reintegrarea regiunii Donbas, document care cataloghează "autoproclamatele republici Donețk și Lugansk" drept "teritorii ocupate", fiind introdusă noțiunea de "agresiune a Rusiei".

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat, joi, că legea adoptată de către Parlamentul de la Kiev privind reintegrarea regiunii Donbas este un semnal de unitate națională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău