Moratoriul privind încadrarea personalului în sectorul bugetar va fi extins până la 31 decembrie 2024

  • 29 Decembrie 2023 14:02
Moratoriul privind încadrarea personalului în sectorul bugetar va fi extins până la 31 decembrie 2024

Guvernul a aprobat, astăzi, 29 decembrie, decizia cu privire la stabilirea moratoriului temporar privind încadrarea personalului din sectorul bugetar în funcțiile vacante înregistrate, transmite Ministerul Finanțelor.

Astfel, se extinde, până la 31 decembrie 2024, moratoriul pentru cele cca 16 mii de funcții vacante, înregistrate la data de 30 noiembrie 2023. 

Pe perioada moratoriului, angajarea personalului în funcțiile vacante se realizează cu menținerea lunară a numărului de posturi vacante per autoritate/instituție publică, indicate în anexele proiectului. În același timp, prevederile proiectului admit posibilitatea încadrării, în perioada moratoriului, a personalului strict necesar pentru realizarea misiunii autorității publice sau în cazul reorganizărilor, cu depășirea numărului de funcții vacante indicat, prin coordonare cu Ministerul Finanțelor.

Se recomandă unităților administrativ-teritoriale, autorităților publice independente și Casei Naționale de Asigurări Sociale să suspende încadrarea personalului în funcțiile vacante înregistrate la aceeași dată.

Prevederile proiectului nu se aplică asupra funcțiilor pentru care, la data aprobării hotărârii, a fost anunțat concurs.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,37 m/s
Wed
21
Thu
22
Fri
24
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău