Monitorul Oficial va publica modificările privind statutul CNAM

  • 08 Octombrie 2020 12:45
Monitorul Oficial va publica modificările privind statutul CNAM

Monitorul Oficial de vineri, 9 octombrie, va publica modificările operate într-o hotărâre de Guvern cu privire la statutul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), transmite MOLDPRES.

Conform documentului, pentru realizarea obiectivelor, Compania își exercită atribuțiile în următoarele domenii: gestionarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală; evidența persoanelor fizice în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală și a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală; contractarea prestatorilor de servicii medicale și farmaceutice; evaluarea și monitorizarea prestatorilor de servicii medicale și farmaceutice încadrați în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală.

De asemenea, CNAM va putea să participe la elaborarea/modificarea Programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală și să prezinte propuneri privind mărimea primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală, a transferurilor de la bugetul de stat, precum și să acorde subvenții; la elaborarea/modificarea criteriilor de contractare a prestatorilor de servicii medicale și farmaceutice” ș.a.

Potrivit modificărilor operate, aparatul central al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină va fi constituit din conducere, zece direcții și șase secții. CNAM va avea și cinci agenții teritoriale: Agenția teritorială Centru (cu sediul în mun. Chișinău); Agenția teritorială Nord (cu sediul în mun. Bălți); Agenția teritorială Sud (cu sediul în mun. Cahul), inclusiv cu reprezentanța UTA Găgăuzia; Agenția teritorială Est (cu sediul în or. Căușeni); Agenția teritorială Vest (cu sediul în mun. Ungheni).

Modificările intră în vigoare mâine, la data publicării în Monitorul Oficial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău