MOLDNOVA: Cercul vicios, periculos și urât mirositor al depozitării deșeurilor (Revista presei)

  • 06 Iunie 2017 11:34
MOLDNOVA: Cercul vicios, periculos și urât mirositor al depozitării deșeurilor (Revista presei)

Revista presei din 6 iunie 2017

Portalul Deschide.MD informează că un fost Procuror General interimar a fost reținut noaptea trecută de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Alte detalii deocamdată nu se cunosc.

MoldNova.eu scrie despre „Cercul vicios, periculos și urât mirositor al depozitării deșeurilor”. Chișinăuienilor li s-a reamintit în ultimele zile modul defectuos în care funcționează orașul lor. Gunoiul nu a mai fost evacuat din Capitală de vineri, un motiv în plus pentru socialiști de a arunca pietre în ograda primarului Dorin Chirtoacă și o presupusă cale pentru liberali de a da de înțeles că orașul nu funcționează fără edilul aflat în arest la domiciliu, comentează publicația. Viceprimarul Grozavu susține că municipalitatea nu are deocamdată o soluție definitivă a problemei, dar o idee ar fi revenirea la gunoiștea din satul Țânțăreni, raionul Anenii Noi, la care s-a renunțat în anul 2011. Acesta a mai precizat că pe 16 iunie urmează să se finalizeze licitația pentru procurarea stației de epurare a deșeurilor de la Bubuieci, scrie MoldNova.

„Filip salvatorul! Ce soluție a crizei gunoiului a găsit Guvernul”, scrie portalul Mold-street. Executivul anunță că împreună cu partenerii de dialog au găsit soluția pentru reluarea evacuării deșeurilor din Chișinău. Acesta va fi dus iarăși la gunoiștea temporară de la Bubuieci. Reprezentanții localnicilor din comuna Bubuieci au acceptat un termen de o lună, cu condiția ca autoritățile să soluționeze definitiv situația creată.

„Statalitatea” transnistreană: finita la comedia? – Nicolae Negru scrie în Ziarul Național că „Republica Moldovenească Nistreană” e pe cale de a-și da ultima suflare, odată cu instalarea primului punct comun de trecere a frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean, Cuciurgani-Pervomaisk. Potrivit autorului, meritul Chișinăului e foarte mic în această istorie, iar rolul decisiv aparține Ucrainei, care a ajuns să simtă pe propria piele pericolul agresiunii ruse sub formă de separatism provocat și alimentat de Moscova… Ajutat de Kiev, încet, dar sigur, Chișinăul pune stăpânire pe segmentul transnistrean al frontierei noastre cu Ucraina. Totodată, editorialistul crede că Moscova ar putea să vândă așa-zisa republică separatistă Chișinăului, Republicii Moldova, care nu e într-o stare cu mult mai bună. Să o vândă cât mai scump, cu tot cu baza militară rusă de acolo. Și Dodon, cu trăncăneala lui antioccidentală și eurasianistă, îi vine în ajutor, pregătește terenul pentru o eventuală tranzacție, care să fie acceptată mai ușor de transnistreni. Ceea ce intrigă e posibilitatea destul de mare ca Dodon să nu vorbească din capul lui, ci să-și coordoneze declarațiile și acțiunile cu Plahotniuc”, scrie Nicolae Negru în ZN.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău