MOLDNOVA: Cercul vicios, periculos și urât mirositor al depozitării deșeurilor (Revista presei)

  • 06 Iunie 2017 11:34
MOLDNOVA: Cercul vicios, periculos și urât mirositor al depozitării deșeurilor (Revista presei)

Revista presei din 6 iunie 2017

Portalul Deschide.MD informează că un fost Procuror General interimar a fost reţinut noaptea trecută de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Alte detalii deocamdată nu se cunosc.

MoldNova.eu scrie despre „Cercul vicios, periculos și urât mirositor al depozitării deșeurilor”. Chișinăuienilor li s-a reamintit în ultimele zile modul defectuos în care funcționează orașul lor. Gunoiul nu a mai fost evacuat din Capitală de vineri, un motiv în plus pentru socialiști de a arunca pietre în ograda primarului Dorin Chirtoacă și o presupusă cale pentru liberali de a da de înțeles că orașul nu funcționează fără edilul aflat în arest la domiciliu, comentează publicația. Viceprimarul Grozavu susține că municipalitatea nu are deocamdată o soluție definitivă a problemei, dar o idee ar fi revenirea la gunoiștea din satul Ţânţăreni, raionul Anenii Noi, la care s-a renunțat în anul 2011. Acesta a mai precizat că pe 16 iunie urmează să se finalizeze licitația pentru procurarea stației de epurare a deșeurilor de la Bubuieci, scrie MoldNova.

„Filip salvatorul! Ce soluţie a crizei gunoiului a găsit Guvernul”, scrie portalul Mold-street. Executivul anunţă că împreună cu partenerii de dialog au găsit soluția pentru reluarea evacuării deşeurilor din Chişinău. Acesta va fi dus iarăşi la gunoiştea temporară de la Bubuieci. Reprezentanţii localnicilor din comuna Bubuieci au acceptat un termen de o lună, cu condiţia ca autorităţile să soluţioneze definitiv situaţia creată.

„Statalitatea” transnistreană: finita la comedia? – Nicolae Negru scrie în Ziarul Național că „Republica Moldovenească Nistreană” e pe cale de a-și da ultima suflare, odată cu instalarea primului punct comun de trecere a frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean, Cuciurgani-Pervomaisk. Potrivit autorului, meritul Chișinăului e foarte mic în această istorie, iar rolul decisiv aparține Ucrainei, care a ajuns să simtă pe propria piele pericolul agresiunii ruse sub formă de separatism provocat și alimentat de Moscova… Ajutat de Kiev, încet, dar sigur, Chișinăul pune stăpânire pe segmentul transnistrean al frontierei noastre cu Ucraina. Totodată, editorialistul crede că Moscova ar putea să vândă așa-zisa republică separatistă Chișinăului, Republicii Moldova, care nu e într-o stare cu mult mai bună. Să o vândă cât mai scump, cu tot cu baza militară rusă de acolo. Și Dodon, cu trăncăneala lui antioccidentală și eurasianistă, îi vine în ajutor, pregătește terenul pentru o eventuală tranzacție, care să fie acceptată mai ușor de transnistreni. Ceea ce intrigă e posibilitatea destul de mare ca Dodon să nu vorbească din capul lui, ci să-și coordoneze declarațiile și acțiunile cu Plahotniuc”, scrie Nicolae Negru în ZN.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
4,69 °C
nori împrăștiați
Umiditate:38 %
Vint:5,1 m/s
Mon
8 °C
Tue
10 °C
Wed
11 °C
Thu
14 °C
Fri
12 °C

Curs oficial BNM 05 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1217 -0.0000
USD 18.4281 -0.0000
RON 4.1664 -0.0000
UAH 0.6689 -0.0000
RUB 0.2348 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău