Modificări la Strategia națională de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului, adoptate de Parlament

  • 07 Decembrie 2023 19:59
Modificări la Strategia națională de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului, adoptate de Parlament

Parlamentul a adoptat modificări la Strategia națională de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2025. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat de 58 de deputați, relatează serviciul de presă al Legislativului.

Hotărârea Parlamentului pentru aprobarea Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020−2025 și a Planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei a fost completată cu o listă suplimentară de entități raportoare. Potrivit autorilor proiectului de lege, prin stabilirea expresă a autorităților se va asigura executarea implementării cadrului legal aferent domeniului. Totodată, acest lucru va contribui la obținerea de rezultate viabile privind îmbunătățirea sistemului național de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului.

Modificările propuse au fost formulate în baza recomandărilor Grupului de Acțiune Financiară (FATF), prevederilor Directivei UE 2018/843 din 20 mai 2015 și a recomandărilor experților Comitetului MONEYVAL din cadrul Consiliului Europei, ca urmare a evaluării naționale a domeniului menționat. Inițiativa legislativă a fost elaborată de către Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.  

Strategia națională de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2025 a fost adoptată de Parlament în anul 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:4,63 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău