Alegerea șefului statului de către Parlament a fost un subiect discutat la Consiliului Republican al PSRM. Ce au hotarât socialiștii

  • 17 Decembrie 2019 16:28
Alegerea șefului statului de către Parlament a fost un subiect discutat la Consiliului Republican al PSRM. Ce au hotarât socialiștii

Partidul Socialiștilor nu va veni cu o inițiativă de modificare a Constituției pentru a schimba procedura de alegere a șefului statului prin revenirea la votul în Parlament, a declarat președinta PSRM, Zinaida Greceanîi în urma ședinței Consiliului Republican al formațiunii, la care a participat și președintele Igor Dodon.

Atât Zinaida Greceanâi, cât și Igor Dodon au făcut aceste precizări în contextul unor zvonuri privind intenția de a se reveni la vechea procedură de alegere a președintelui Republicii Moldova.

Președinta PSRM a precizat că în cadrul reuniunii de partid au fost discutate rezultatele alegerilor locale generale din octombrie și au fost trasate prioritățile pentru anul viitor.

De asemenea, Consiliul Republican al PSRM a adoptat o declarație în care se face o radiografie a situației politice și economice actuale, fiind menționate rezultatele considerate bune ale alegerilor locale. De asemenea, PSRM reiterează prioritățile partidului printre care „afirmarea identității moldovenești și crearea unei societăți multietnice; adoptarea unei noi Legi cu privire la funcționarea limbilor străine vorbite pe teritoriul Republicii Moldova; soluționarea pașnică a conflictului transnistrean și reunificarea țării, cu suportul partenerilor internaționali și ținând cont de interesele ambelor maluri ale râului Nistru; politica externă echilibrată și dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu Vestul și Estul, menținând și îndeplinind angajamentele prevăzute în acordurile semnate cu principalii noștri parteneri”.

În declarație este menționată necesitatea intensificării cooperării cu țările CSI, dar nu se vorbește nimic despre relațiile cu UE.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău