Mobile World Congress e anulat din cauza coronavirusului

  • 13 Februarie 2020 19:26
Mobile World Congress e anulat din cauza coronavirusului

Organizatorii Târgului de Tehnologie Mobilă de la Barcelona au anunțat oficial anularea ediției evenimentului din acest an din cauza coronavirusului din China. Decizia a fost luată de urgență după ce marile companii Vodafone, Orange și Deutsche Telekom au anunțat că nu participă la ediția din acest an, din dorința de a nu pune în pericol sănătatea și securitatea angajaților lor, transmite RRA.

Firmele de telefonie mobilă au fost ultimele de pe lista participanților care au renunțat la eveniment, dupa LG, Erricsson, Sony, Amazon, Nokia și Facebook, care au transmis, pe rând, că preferă să nu participe.

Directorul executiv al Asociației GSM a producătorilor de tehnologie mobilă a explicat, la Barcelona, motivele anulării ediției din acest an a târgului

"GSMA a anulat Mobile World Congress, ediția 2020, de la Barcelona din cauza îngrijorării globale privind apariția coronavirusului, a problemelor de călătorie și altor elemente care fac imposibilă pentru noi organizarea evenimentului. Suntem alături de afectații din China și din întreaga lume. Nu a fost ușor să luăm această decizie și am analizat toate opțiunile. Întâi am vrut să reducem dimensiunile târgului, dar cumpărătorii noștri ne-au avertizat că nu vor fi prezenți. Toți cei care urmau să vină și-au anulat participarea. Apoi ne-am gândit să amânăm târgul, dar situația este imposibil de prevăzut și nu știm când se va încheia, așa că unica variantă este, din nefericire, să renunțăm la pregătirea și organizarea ediției din acest an a Târgului Mobile World Congress", a declarat John Hoffman, directorul executiv al Asociației GSM.

Anularea celui mai important eveniment din domeniul tehnologiei mobile înseamnă pierderi de aproximativ 500 de milioane de euro pentru participanți, organizatori și pentru orașul Barcelona, gazda târgului în ultimii 14 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău