MMPS, precizări pentru cetățenii care vor să plece în Israel la muncă în construcții

  • 05 Ianuarie 16:22
MMPS, precizări pentru cetățenii care vor să plece în Israel la muncă în construcții

Ministerul Muncii și Protecției Sociale vine cu mai multe precizări pentru cetățenii doritori de a pleca la muncă în sectorul construcțiilor în Israel. Mai exact, instituția anunță că cea de-a 29-a rundă de implementare a Acordului moldo-israelian în domeniul construcțiilor, planificată pentru decembrie 2023, se amână temporar, transmite IPN.

În conformitate cu Acordul bilateral semnat între Republica Moldova și Statul Israel, cetățenii Republicii Moldova pot pleca la muncă în Statul Israel în sectorul construcțiilor doar prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

„Angajarea în sectorul construcțiilor realizată prin intermediul agențiilor private sau ca urmare a recrutării directe a companiilor din Israel, este ilegală și contravine prevederilor Acordului menționat”, precizează MMPS.

Despre reluarea rundei de implementare, urmează să anunțe Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Anterior, presa internațională a scris că Israelul intenționează să aducă până la 70.000 de lucrători străini din China, India, Sri Lanka, dar și din Moldova, pentru a-și întări sectorul construcțiilor, în condițiile în care aproximativ 80.000 de lucrători palestinieni nu au mai avut acces pe teritoriul Israelului după începutul războiului în data de 7 octombrie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău