Misiune de suport din partea Trezoriei SUA pentru îmbunătățirea controalelor și a metodelor indirecte de estimare a venitului impozabil, găzduită de SFS

  • 04 Decembrie 2023 14:43
Misiune de suport din partea Trezoriei SUA pentru îmbunătățirea controalelor și a metodelor indirecte de estimare a venitului impozabil, găzduită de SFS

Serviciul Fiscal de Stat găzduiește, în perioada 04 – 15 decembrie 2023, misiunea expertului din cadrul Biroului de asistență tehnică a Departamentului Trezoreriei SUA, domnul Billy Shannon, care se va familiariza cu procesele existente pentru a acorda suport în îmbunătățirea controalelor manageriale și a metodelor indirecte de estimare a venitului impozabil, arată un comunicat al SFS.

În cadrul ședinței inaugurale au participat directorii adjuncți ai Serviciului Fiscal de Stat, dl Petru Griciuc și dl Valeriu Vlas, precum și dl Scott Prentky, Consilier rezident al Trezoreriei SUA în cadrul SFS.

Dl Griciuc a declarat că, activitatea de control este foarte importantă pentru autoritatea fiscală, reieșind din competențele funcționale ale instituției, iar schimbul de experiență în acest domeniul este binevenit în contextul eforturilor de eficientizare a acestei activități. În context, a fost menționat faptul că, numărul controalelor operative în anul curent a fost redus semnificativ, iar rezultativitatea controalelor fiscale efectuate din cele planificate constituie 99,4%.

La rândul său, dl Billy Shannon și-a exprimat toată deschiderea pentru împărtășirea experienței americane în acest domeniu precum și convingerea că această misiune se va încheia cu rezultate bune pentru ambele părți.

În cadrul misiunii, vor fi analizate aspectele organizatorice privind activitatea Direcției generale control și Direcției generale conformare, numărul de personal antrenat, monitorizarea și evaluarea performanțelor funcționarilor fiscali, indicatori de performanță, rapoartele utilizate pentru evaluarea performanțelor.

De asemenea, se va atrage atenția asupra procesului de organizare a controlului fiscal: durata controlului, repartizarea sarcinilor între funcționarii direcției, evaluarea performanțelor, periodicitatea, evaluarea calității controlului fiscal, procesele și procedurile utilizate la efectuarea controalelor, precum și procesul de asigurare a calității controlului fiscal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă, Știri
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău