Misiune BEI și CEB privind inițierea construcției spitalelor regionale la Bălți și Cahul

  • 16 Februarie 2022 15:50
Misiune BEI și CEB privind inițierea construcției spitalelor regionale la Bălți și Cahul

Inițierea construcției a două spitale regionale în municipiile Bălți și Cahul este tot mai aproape. Reprezentanți ai Băncii Europene de Investiții (BEI) și ai Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) s-au aflat, în perioada 7- 11 februarie, într-o misiune tehnică la Chișinău pentru a pregăti procesul de construcție a celor două instituții spitalicești. Detalii în acest sens au fost prezentate de către ministra sănătății, Ala Nemerenco, în debutul ședinței Guvernului, transmite IPN.

Potrivit ministrei, spitalele regionale vor oferi servicii medicale de înaltă performanță pentru circa 1,5 milioane de locuitori din regiunea de nord și sud ale țării. Mai exact, vor fi dezvoltate și oferite servicii moderne pacienților cu boli cerebrovasculare, neurologice și cardiologice. Totodată, vor fi create condiții pentru persoanele cu maladii infecțioase în stare gravă și extrem de gravă, iar pacienții cu boli oncologice vor beneficia de tratament cu echipamente de ultimă generație.

În cadrul Ministerului Sănătății a fost creat un grup de lucru care a venit cu propuneri de actualizare a studiului de prefezabilitate pentru spitalul regional din Bălți și va furniza date necesare pentru elaborarea unui studiu similar pentru spitalul regional din municipiul Cahul.

Construcția spitalelor regionale din municipiile Bălți și Cahul face parte din planurile de acțiuni ale Guvernului și Ministerului Sănătății. Primul acord de finanțare ar urma să fie semnat până la finele anului curent.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:88 %
Vint:5,66 m/s
Sun
13
Mon
13
Tue
12
Wed
9
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău