Mircea Horia Simionescu (1928 - 2011)

  • 30 Noiembrie 2013 13:03
Mircea Horia Simionescu (1928 - 2011)

Era născut în 1928, deodată cu Radioul (înaintea lui, de fapt) și nu rata niciun prilej, când venea în strada General Berthelot, la vreo înregistrare, să amintească acest lucru.

De altfel, în ultimul său interviu difuzat la Radio România Cultural, pe 27 ianuarie 2011, cu ocazia lansării volumului "Versete de unică folosință", Mircea Horia Simionescu a ținut să citească poezia "La radio".
 
"Am pierdut cu toții pe unul dintre cei mai atipici, mai paradoxali și mai dificil de categorisit autori de după război. Dispărut la 82 de ani, Mircea Horia Simionescu a lăsat amintirea unui om intens și totuși afabil, rătăcit în meandrele frazelor perfecte și totuși extreme de cald și de uman, anahoret, timp de 30 de ani, în Pietroșița sa ajunsă legendară, dar și prezent în lumea literară în cele mai neașteptate momente" scria Mircea Cărtărescu în prefața audiobook-ului scos de Editura Casa Radio și apărut în colecția "Lecturi pe întuneric". Lui Mircea Horia Simionescu îi plăcea mult să-și citească textele la microfon, astfel încât a acceptat să înregistreze "Dicționarul onomastic" și " Bibliografia generală", primele două volume ala tetralogiei "Ingeniosul bine temperat."
 
Astăzi "Ascultă Vocea" scriitorului Mircea Horia Simionescu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău