Mircea Geoană, mesaj de Ziua Independenței: „Pentru România, integrarea europeană a fraților de peste Prut reprezintă un obiectiv național”

  • 27 August 20:24
Mircea Geoană, mesaj de Ziua Independenței: „Pentru România, integrarea europeană a fraților de peste Prut reprezintă un obiectiv național”

De Ziua Independenței, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a transmis un mesaj de susținere pentru Republica Moldova. Acesta a subliniat că pentru România, „integrarea europeană a fraților și a surorilor de peste Prut reprezintă un obiectiv național de politică externă”.

 
„Acum doi ani, Uniunea Europeană a acordat Republicii Moldova statutul de candidat. A fost momentul care a confirmat traiectoria europeană și dorința moldovenilor de a face parte din familia europeană.
 
De Ziua Independenței Republicii Moldova, este nevoie să transmitem un mesaj clar de susținere și sprijin a proiectelor și obiectivelor Republicii Moldova. Pentru noi, pentru România, integrarea europeană a fraților și a surorilor de peste Prut reprezintă un obiectiv național de politică externă de la care nu avem voie să ne abatem”, a scris Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook. 
 
Astăzi se împlinesc 33 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. Pe 27 august 1991, zeci de mii de cetățeni întruniți în Marea Adunare Națională în centrul Chișinăului au cerut Parlamentului să voteze Independența. Membrii primului legislativ au votat în acea zi Declarația de Independență, cu votul nominal al celor 278 de deputați.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:6,69 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău