Daniel Ioniță: România va sprijini în continuare modernizarea Armatei Naționale a Republicii Moldova

  • 26 Iunie 2019 08:46
Daniel Ioniță: România va sprijini în continuare modernizarea Armatei Naționale a Republicii Moldova

Ministrul Apărării Pavel Voicu a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.Într-un comunicat emis de instituție se spune că, oficialii au discutat despre cooperarea bilaterală pe dimensiunea de apărare și în cadrul organizațiilor internaționale, precum și modalitățile de impulsionare a dialogului moldo-român în domeniul militar.

Pavel Voicu l-a informat pe ambasadorul Ioniță despre prioritățile sale în calitate de ministru al Apărării, care se vor concentra pe continuarea și avansarea reformei sectoriale, în special pe profesionalizarea armatei, dotarea cu tehnică și armament, completarea cu efectiv și instruirea acestuia, precum și îmbunătățirea condițiilor sociale ale militarilor.

De asemenea, ministrul Apărării s-a referit, în cadrul întrevederii, la contribuția părții române la instruirea și pregătirea militarilor Armatei Naționale în instituțiile de profil din România și la exercițiile militare bilaterale și multinaționale.

La rândul său, Daniel Ioniță l-a felicitat pe Pavel Voicu cu prilejul învestirii în funcție și i-a urat succes în realizarea obiectivelor asumate.

Ambasadorul Ioniță a menționat că România va sprijini și în continuare instituția de apărare prin derularea unor proiecte și programe direcționate spre modernizarea Armatei Naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău