Ministrul ucrainean de externe a făcut declarații după întâlnirea cu Serghei Lavrov. Nu au fost făcute progrese în ce priveștie obținerea încetării focului

  • 10 Martie 2022 12:17
Ministrul ucrainean de externe a făcut declarații după întâlnirea cu Serghei Lavrov. Nu au fost făcute progrese în ce priveștie obținerea încetării focului

Ministrul ucrainean de externe este pregătit să continue încercările de a opri războiul. El a afirmat că întâlnirea a fost ușoară, dar și dificilă. Ușoară, pentru că Lavrov a urmat retorica tradițională, dificilă deoarece "am făcut tot ce am putut", a afirmat el.

„Pe lista cerințelor Rusiei este să ne predăm. Este inacceptabil”, a spus Kuleba. 

Avem două sarcini, afirmă el, de a organiza coridoare umanitare din Mariupol și de a obține un armistițiu de 24 de ore. "Sper ca Federația Rusă, din considerente umanitare, din compasiune față de cei care suferă din cauza bombelor sale la Mariupol, inclusiv copii, să permită funcționarea culoarelor umanitare" - a spus Dmitro Kuleba.

El a declarat că nu au fost făcute progrese în ce priveștie obținerea încetării focului. Ministrul ucrainean a afirmat că Lavrov nu s-a angajat în a permite un coridor umanitar către Mariupol.

Kuleba a mai afirmat că Lavrov a deschis problema securității nucleare și a discuțiilor tripartite. El a susținut că i-a spus lui Lavrov că înainte de sosirea soldaților ruși totul decurgea bine la centralele nucleare ucrainene. Ministrul ucrainean a afirmat că speră ca Lavrov să discute, în urma convorbirilor, cu guvernul și armata și că va asculta apelurile din partea civililor.

 

Kuleba a declarat că este pregătit să participe la încă o întâlnire în această formulă. 

Sursa: Reuters/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:42 %
Vint:5,14 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău